Glutensiz ekmek
Glutensiz ekmek malzemeleri
- 2 su bardağı glutensiz un
- 1 çay kaşığı tuz
- 10 gr yaş maya
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 su bardağı ılık su
Glutensiz ekmek nasıl yapılır
Glutensiz ekmek tarifi
Bütün malzemeler mikserin karıştırma kabına koyulur. Önce bir kaşık yardımıyla ön karıştırma yapılır daha sonra mikser ile pürüzsüz bir hamur elde edilinceye kadar karıştırılır. Elde edilen hamur önceden yağlanmış ekmek tavası veya kek kalıbına dökülür, üzeri elle düzgünleştirilir. Hamur sıcak bir yerde iki kat hacme ulaşana kadar yaklaşık 30 dakika bekletilir. Üzeri bir fıça yardımı ile nemlendirilir. Ekmeklerin daha parlak olması için ısıya dayanıklı küçük bir kaba su doldurulup fırının pişirme kısmının arkasına yerleştirilir. Önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlanmış fırında kapağı açılmadan yaklaşık 30-35 dakikapişirilir. Afiyet olsun.
Glutensiz ve mayasız ekmek
Glutensiz ve mayasız ekmek malzemeleri
- Yarım litre süt
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 2 yumurta
- 1 çay kaşığı şeker
- 1 paket kabartma tozu
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
- 500 gr glutensiz un
- 1 bardak ılık su
Glutensiz mayasız ekmek yapımı
Glutensiz mayasız ekmek tarifi
Süt, tuz, yumurta, şeker, sıvı yağ ve kabartma tozu iyice mikserle çırpılarak karıştırılır. Daha sonra yavaş yavaş glutensiz un eklenir mayonez kıvamına gelinceye kadar karıştırılır. İçerisinde pütür kalmamasına dikkat edilir . Daha sonra yağlanmış dikdörtgen teflon ya da plastik kek kalıbına ikiye bölerek ayrı ayrı dökülür. Üzeri bir bıçakla çizilir. Arzu edilirse susam ya da çörek otu ekilir. Önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı ve içinde bir kenara ısıya dayanıklı küçük bir kapta su yerleştirilen fırına verilir. Fırının kapağı hiç açılmadan yaklaşık 35-40 dakika pişirilir. Piştikten sonra üzerine temiz bez örtülür. Soğuduktan sonra dilim dilim kesilir. Afiyet olsun.
EmoticonEmoticon